top of page

Glasbewassing met osmosewater

Wij kunnen tot 18 meter hoogte de glasbewassing verzorgen van de grond 

Wij kunnen op alle moeilijk bereikbare plaatsen komen voor de glasbewassing

Kozijnen worden standaard  schoonmaak gemaakt waardoor langer mooi blijft

Wat is glasbewassing met osmosewater

Glasbewassing met osmosewater is een methode om ramen en glazen oppervlakken schoon te maken met behulp van water dat door een osmosefiltersysteem is gezuiverd. Osmose is een natuurlijk proces waarbij water door een semipermeabel membraan stroomt om onzuiverheden, mineralen en andere verontreinigingen te verwijderen. Het resultaat is puur water zonder minerale resten.

Bij glasbewassing met osmosewater wordt het gezuiverde water meestal via een telescopische steel en een zachte borstel op het glas aangebracht. De borstel wordt gebruikt om het oppervlak van het glas voorzichtig te schrobben en eventuele vuil- en stofdeeltjes los te maken. Vervolgens spoelt het osmosewater de vuilresten weg, en omdat het water geen mineralen bevat, droogt het op zonder strepen achter te laten.

Het gebruik van osmosewater voor glasbewassing heeft verschillende voordelen. Ten eerste laat het streeploze resultaten achter, omdat er geen minerale afzettingen zijn. Ten tweede is er geen behoefte aan reinigingsmiddelen, omdat het osmosewater zelf effectief is in het verwijderen van vuil. Hierdoor is het een milieuvriendelijke methode. Bovendien kunnen met de telescopische steel ook hogere ramen en moeilijk bereikbare plaatsen worden gereinigd zonder dat er ladders of steigers nodig zijn.

Het is belangrijk op te merken dat glasbewassing met osmosewater het beste werkt op relatief lichte vervuiling, zoals stof, vuil en watervlekken. Voor hardnekkigere vervuiling, zoals verf, lijmresten of hardnekkig ingebrand vuil, kan aanvullende reiniging nodig zijn. In dergelijke gevallen kan het gebruik van een mild reinigingsmiddel in combinatie met osmosewater nuttig zijn.

Al met al biedt glasbewassing met osmosewater een efficiënte en milieuvriendelijke methode om ramen en glazen oppervlakken schoon te maken, met als resultaat streeploze en heldere resultaten.

bottom of page